Det skønneste vejr og et dejligt hotel, med plads på terrassen til at samles ved enhver given lejlighed. Byen er Montecatini Terme, Italien. Det lover godt for de 40 rejsende Limousineavlere fra Danmark!
Mette er vores rejseleder og tolk på hele rejsen. Hun får også ”een på opleveren”, da hun aldrig har prøvet at rejse rundt med kvægfolk før. Hun får bl.a. lært, at en huntyr hedder en ko..
En dejlig plads foran hotellet med skyggefulde træer og - en svalende swimmingpool - gav rig mulighed for at samles ind imellem alle oplevelserne.
Første besætningsbesøg på studieturen finder sted hos Marchi Alvaro, som her præsenterer sin avlstyr Talisman på plakaten ved indkørslen.
Udvalgte dyr tages frem til nærmere besigtigelse. Her en 16 mdr gammel tyr efter Marqis
Her vises én af Alvareo’s yndlingskvier frem. I hans avlsmål vægter han sundhed højt og ønsker en besætning med topgener.
Bjergterrænnet giver robuste dyr, mener Alvaro, så gårdens placering er optimal i hans øjne. Vi måtte da også gå det sidste stykke ud til ejendommen, hvor bussen ikke kunne køre.
Så er der disket op med frokost. Mange af besætningens pokaler var udstillet, så vi kunne nyde synet under måltidet.
Limousine Foreningen takker Alvaro for gæstfriheden og opfordrer til gengæld ham til at komme til Danmark til Verdenskongressen 2012. Joh.. Han regner da med at skulle til Danmark!
På næste besætningsbesøg så vi noget kvæg, som var helt specielt for denne egn. Chianina, hedder de. Man for tilskud til driften, for at bevare racen, som er blevet avlet fortrinsvist til brug som trækdyr til landbrugsredsaber. Her fortæller Mauro om
Chianinaerne er også kødkvæg, se et flot stykke kød. Dette sted var et kooperativ, som havde sit eget supermarked, hvor der blev solgt egne produkter, som også indbefattede de berømte italienske oste pecorino og mozzerella.
Tilbage på hotellet, hvor dagens indtryk blev fordøjet, og der blev serveret mad i bedste italiensk stil. Man skulle lige lære det, men hyggeligt var det!
På besøg hos Adriano og Umberto Borgioli, den første Limousine besætning i hans område. Har eksisteret i 25 år og økologisk drevet.
Tyrene slagtes i en alder af 2 år.
På spørgsmålet om besætningens avlsmål, blev der svaret gode moderegenskaber og mælk, mælk, mælk!
Der er ikke meget skygge at finde i den steghede middagssol. Temperaturen lå et godt stykke over 30 grader i skyggen.
Adriano dyrker også vin, og vi skulle slevfølgelig smage på sagerne.
Vores hotel-madpakker blev indtaget under en skyggefuld pavillon med udsigt til staldene og med diverse vine som tilbehør. De Danske Limousineavlere har vist ikke noget at klage over!
Adriano viser Bent og Mette hvilken vej, der fører til vores næste bestemmelsessted, slagteriet i Firenzuola.
Fremme ved slagteriet, som er en del af CAF (Cooperativa Agricola Firenzuola), som er et andelsselskab, som har specialiseret sig i behandling, opbevaring og markedsføring af landbrugsprodukter af høj kvalitet.
Inde i slagteriet, som lige er rengjort efter dagens slagtninger.
Slagtermester viser nogle af de flotte udskæringer af oksekød frem i kølerummet.
Så var det tid til den kulturelle indsprøjtning. På besøg i Firenze kan man da starte med at hvile sige lidt…
Mette leder os hjemmevant gennem Firenzes smalle gader.
Davidfiguren af Michelangelo foran byens rådhus. En bibelsk heltefigur, som symboliserer forsvar for borgerrettighederne i byen. Davidfiguren skal iflg. kunstkendere have den perfekte mandekrop..
Udsigt som et postkort. Floden Arno løber gennem Firenze.
At røre ved svinet giver evig lykke, så der er ingen grund til at holde sig tilbage!
Frode gør sig umage for at høre alt, hvad der bliver sagt af guiden. Frode og Linda, Aalestrup, var på deres første rejse med Limousine Foreningen.
En Italiensk kunstner havde fundet på at pynte lidt på gadeskiltene..
Der blev budt på frokost i det inderste af en af Firenzes gamle bygninger med højt til loftet. Menuen stod på pasta mm, som vi efterhånden var blevet vant til.
Sviptur til Pisa, hvor det skæve tårn sandt nok stod. Et meget turistagtigt sted, hvor gadesælgere og boder fandtes i hobetal.
Smarte boder, der lige kunne slås op – kunne det være en ide til en limousinebod?
Alle Danskere ude at køre med offentlig trafik ud af Pisa.
Dette var dyrskuedagen. Vi blev budt velkommen med et måltid mad: en samling fiske- og krebsearter i en suppe med muslinger og blæksprutter.. Limousinefolket tog det pænt, men giver Bent æren for menuvalget. Det smagte dog fint og ingen var syge dage
Konsulent for Limousine og Charolais, Emanuel Vila, fortæller om limousineavlen i Italien. Her modtager han en lille erkendtlighed fra Dansk Limousine Forening som tak.
Forventningerne til Dyrskuet i Firenze var ikke ret høje, da vi havde hørt, at der ikke kom ret mange dyr. Her er Limousine stalden.
Kun omkring 10 limousiner var til stede på skuet. Dette skyldtes kraftige nedskæringer fra kommunen pga. krisen.
Produkter fra lokalområdet på dyrskuet i Firenze: olivenolie, vin honning, trøfler, ost og meget andet godt.