Vi er mange, som bør spise mere grønt og mindre kød for at være i tråd med kostrådene, men vælg så dansk, når du sætter oksekød eller kalvekød på menuen.
Så enkel er tommelfingerreglen, som vi – af flere grunde, som vi forklarer herunder – gerne vil opfordre danskerne til at leve efter. Det vil nemlig i sig selv kunne sænke klimaaftrykket at vælge dansk i stedet for eksempelvis sydamerikansk kød.
Så sent som i sidste uge kan man ud fra en rapport fra den grønne tænketank Concito konkludere, at klimaaftrykket fra dansk oksekød er lavere end fra oksekød fra Sydamerika. Det er et vigtigt budskab at få frem i debatten.
Al mad har et klimaaftryk, hvad enten det er grøntsager, brød, æbler eller mælk. Det er ingen hemmelighed, at oksekød og kalvekød har et relativt højt klimaaftryk, fordi koen helt naturligt danner metan, når den kører græs, majs og andet foder gennem sine fire maver og fordøjer det. Metanet kommer ud som bøvser eller gennem koens gødning, og der er også drivhusgasser forbundet med at dyrke koens foder.
Læs hele artiklen HER
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk