Limousinen – fra hoved til hale
Jeg er sikker på, at vi ikke er de eneste, som får henvendelser om, hvordan kød fra vores dyr tilberedes. Vi, som sælger kød til private oplever det tit. Og kunderne gør klogt i at spørge, for vores kød er noget specielt. Limousinekød er mørt og magert, og skal tilberedes med nænsomhed. Meget ærgerligt, at stege for længe og ødelægge kødet!
Deraf opstod ideen med at lave en kogebog – kun med opskrifter med limousinekød. Og hvem skulle være bedre til at tilberede limousinekød end limousineavlerne selv? Så medlemmerne af Limousine Foreningen blev opfordret til at sende opskrifter ind, og resultatet blev en håndfuld forskellige retter, som tager udgangspunkt i kød fra både for-, midt og bagende af dyret. Medlemmer, som har indsendt opskrifter, har deres besætninger rundt om i hele landet, fra den jyske vestkyst til den lollandske muld. Opskrifterne byder på retter som braiserede kalvekæber over ingefær/chilimarineret oksesteg til en super nem limousine leverpostej. Traditionelt og anderledes i en skøn blanding. 21 opskrifter i alt. I tilgift bringes et lille stykke om dem, som opskriften kommer fra, ved hver opskrift.
Kogebogen har også en artikel, skrevet af Jakob Ravn, som fortæller om limousineracens oprindelse, og en artikel om de generelle ting omkring limousinekød, skrevet af Søren Petersen.
Der er trykt udskæringstavler i bogen – og oplysninger om stegetider i skematisk opsætning.
Håbet er, at bogen vil kunne bringe inspiration til madlavningen, og også have en blivende værdi i form af opslagsbog for forbrugere at limousinekød.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, som har været med til at få dette lille projekt til at lykkes!
Bogen kan købes i webshoppen på www.dansklimousine.dk - er en oplagt gaveide, specielt til dine kødkunder.
Jane Kofod, PR- og aktivitetsudvalget
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk