I tirsdags blev der givet 20 øre mere pr. kg. til alle oksekødsproducenter hos Danish Crown, og nu har slagteriet helt ekstraordinært udsendt endnu en markedsberetning, hvor der er endnu en stigning at hente.
Af fredagens ugenyt melder slagteriet om en opjustering af næsten alle kategorier med 25 øre pr. kg.
Den eneste kategori, der er undtaget, er dansk kalv, der stiger med mellem 0-45 øre, fremgår det.
Samtidig fremgår det, at nyhedsbrevet nu fremover vil blive udsendt om fredagen, og ikke tirsdagen.
Det er den hurtige og tilsyneladende genåbning i både Danmark og resten af Europa, som nu hiver prisen i vejret endnu engang.
"Markedet har egentlig været præget af optimisme i et par uger, og nu materialiserer det sig i endnu højere grad, fordi der på tværs af Europa bliver lanceret planer for kontrollerede genåbninger i løbet af forsommeren. Helt konkret har vi i Danmark kunnet mærke en øget efterspørgsel i denne uge blandt restauranter og cafeer, som ellers er et område, der har ligget stille i meget lang tid", siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.
De sydeuropæiske markeder i Spanien, Italien, Grækenland og Portugal kigger fortsat mod starten af maj, hvor det er forventningen, at der vil åbnes mere for restaurationsbranchen.
På det danske detailmarked ser man frem mod den kommende grillsæson.
"Vi har haft en lang periode, hvor hakkekødet og hverdagsretterne har været hovedfokus, og nu begynder vejret at skifte, og temperaturen stiger, og det betyder, at folk finder grillen frem og kigger mere mod den del af sortimentet. Det ligger stadig et par uger ude i horisonten, men vores fabrik i Sdr. Felding kommer til at få rigtig travlt med produkterne til de danske kunder", siger Henning Sønnichsen.
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk