Covid 19 presser kødkvægproducenterne, der mangler aftagere. De vil gerne levere kvalitetskød til forbrugerne, men supermarkederne siger nej tak. De vil hellere importere billig kød fra store farme i Brasilien og Australien, hvor dyrevelfærden er tvivlsom
Dansk Limousine Forening har kontaktet supermarkedskæderne for at gøre opmærksom på, at kødkvægproducenterne kan levere dansk kvalitetskød til forbrugerne, men kæderne er ikke interesserede.
Kødkvægproducent Jens Thaysen undrer sig over, at vi i Danmark ikke har en kampagne for: køb dansk kød, når vi har en kampagne om: dansk musik i radioen, for at støtte de danske musikere.
- Priserne på okse og kalvekød er raslet ned under coronakrisen, fordi vi ikke kan afsætte til restauranter og cateringbranchen. Det betyder at produktion af kødkvæg lige nu er en underskudsforretning. LÆS VIDERE PÅ MASKINBLADET.DK
Læs også
Rådgiver i presset sektor: Det er nu forbrugerne bør vælge dansk kød på Landbrugsavisen.dk.
"Coronakrisen presser dansk kalveproduktion. Rådgiver mener, at det er på høje tid at mobilisere en 'spis dansk' kampagne."