Dagen giver mulighed for at komme tæt på de flotte kødkvægsdyr af mange forskellige racer. Mød også landmanden selv til en snak om dyrene og produktionen. En produktion med høj grad af dyrevelfærd, og hvor slutproduktet er kvalitetskød, som landmanden ofte selv sælger direkte til forbrugeren. Ud over at producere godt kød plejer dyrene også naturen, når de græsser på enge og overdrev. Her holder de bevoksningen nede, så der bliver lys og luft til truede plante- og dyrearter.
Kødkvæg adskiller sig fra malkekvæg ved at være særligt robuste og kødfulde. Til gengæld producerer de ikke mælk til os mennesker – men kun til deres kalve. Herhjemme findes 20 forskellige racer, hvor Limousine og Hereford er de mest kendte.
Hyggelig oplevelse for hele familien
Kødkvægets dag arrangeres af Dansk Kødkvæg, som er en fælles organisation for de mange raceforeninger for kødkvæg i Danmark.
”Vi vil gerne vise forbrugerne den her produktion, hvor dyrene går sammen med deres kalve og mange steder gør et godt stykke arbejde for den danske natur,” fortæller konsulent i Dansk Kødkvæg, Jørgen Skov, Videncentret for Landbrug.
Find de landmænd, som byder velkommen på Kødkvægets dag her
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk