Landbrug & Fødevarer, Kvæg har siden 2006 arbejdet målrettet for, at alle danske besætninger med kvæg skal være fri for Salmonella Dublin ved udgangen af 2016. I juli 2013 er den seneste bekendtgørelse om Salmonella hos kvæg trådt i kraft.
Blandt besætninger, der ikke leverer mælk, er der relativt få besætninger smittet med Salmonella Dublin, disse besætninger er derfor i niveau 2.
På landsplan er det ca. 6% af alle besætninger, som er svarende til knap 750 besætninger på tværs af alle forskellige besætningstyper (slagtekalve, kviehoteller, små og store kødkvægsbesætninger).
Det er muligt at fastlægge en besætnings salmonellaniveau ved at udtage blodprøver i besætningen eller ved bestilling af ekstra blodprøver i forbindelse med slagtning.
Læs her vejledning fra Videncenter For Landbrug om Salmonella Dublin.
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk