Skatteminister bøjer sig for kritik - indfører ny kategori for naturejendomme og ny overgangsordning

04-05-2023

Forligskredsen på ejendomsområdet er onsdag blevet enige om at ændre overgangsordningen i forhold til ejendomme der ændrer status fra landbrug til ejerbolig. Desuden skal der udvikles en ny kategori for naturejendomme.

Efter massiv kritik af de nye ejendomskategori-vurderinger, der ændrer beskatningen på 15.000 ejendomme, der ændrer status fra landbrug til ejerbolig, ændrer Skatteministeriet nu i overgangsordningen og indfører samtidig en ny kategori for naturejendomme. 

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse. 

Som en del af overgangen til de nye boligskatteregler bliver overgangsordningen for de boligejere, der oplever, at deres bolig skifter kategori fra landbrug til ejerbolig nu endnu mere tryg og enkel, lyder det i meddelelsen.

- Danmark skal være i balance, og det skal være attraktivt at bo og leve på landet. Det vil især være boligejere på landet og i provinsen, der får skattelettelser for 10 milliarder kroner, i forbindelse med at de nye boligskatteregler bliver implementeret. I forbindelse med overgangen til de nye regler sikrer vi samtidig, at overgangsordningen bliver mere tryg og enkel, så ejerne som udgangspunkt kan blive i deres nuværende kategori, indtil ejendommen bliver solgt. Det betyder, at man eksempelvis i langt højere grad end i dag vil kunne bygge om og sælge jord fra uden at falde ud af overgangsordningen, siger skatteminister
Jeppe Bruus.

Overgangsordningen sikrer, at alle, hvis ejendom skifter kategori fra landbruge til ejerbolig – eller omvendt, kan fastholde den nuværende beskatning. Overgangsordningen bliver gjort enkel, så ejendomsejerne fremover kan renovere, bygge til, omlægge jord mv. og stadig være i overgangsordningen, så længe de bliver boende. Det er som udgangspunkt kun, hvis man sælger jord fra og kommer under 2 ha., man kan ryge ud af overgangsordningen. 

Læs hele artiklen HER

Sponsorer
15-07-2024
Sæt kryds i kalenderen allerede nu!! Landsskuet 2025 bliver d ...
14-07-2024
Billeder fra Limousine bedømmelsen, samt vinderdyr ligger nu unde...
14-07-2024
Efter et veloverstået Landsskue Præmieliste Kødkvæg  Ærespr...
14-07-2024
Den 10.-16. september har Dansk Limousine Forening en spændende l...
13-07-2024
Se stemningsbilleder fra landsskuet under gallere. I løbet af de ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk