Stor forskel på oksekødsprodukters klimabelastning

16-09-2020
En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre.

 

Forskningen har tidligere været udgivet i en rapport, der blev trukket tilbage.

I en videnskabelig artikel, som er udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), er klimabelastningen for forskellige typer oksekødsprodukter, som spises i Danmark, kvantificeret for hele kæden fra landbrug til forbruger. Disse data er brugt til at bestemme klimaaftryk og arealforbrug såvel som den ernæringsmæssige profil af typiske danske kostmønstre, samt betydningen af at udskifte oksekød med andre fødevarer i disse kostmønstre. ... læs videre HER i Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
29-01-2025
Nu kan der søges bagudrettet støtte til gårdslagtninger L&...
28-01-2025
Genomisk test Vi sender genomisk test til Frankrig næste gang ...
27-01-2025
Husk lørdag den 1.februar er sidste frist for artikler og annonce...
26-01-2025
Nyt fra områderne nord Der er område møde i Nord fredag den 28. ...
25-01-2025
Åbent hus Område Øst den 1. februar 2025 kl. 10.00-16.00 Lørda...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk