Stor forskel på oksekødsprodukters klimabelastning

16-09-2020
En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre.

 

Forskningen har tidligere været udgivet i en rapport, der blev trukket tilbage.

I en videnskabelig artikel, som er udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), er klimabelastningen for forskellige typer oksekødsprodukter, som spises i Danmark, kvantificeret for hele kæden fra landbrug til forbruger. Disse data er brugt til at bestemme klimaaftryk og arealforbrug såvel som den ernæringsmæssige profil af typiske danske kostmønstre, samt betydningen af at udskifte oksekød med andre fødevarer i disse kostmønstre. ... læs videre HER i Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
03-03-2025
Lørdag d. 22. marts afholder Dansk Limousine avlsdyrauktion - Den...
02-03-2025
Næste bestilling af importsæd er 5. marts, hvor sæden er klar t...
01-03-2025
LOPPEMARKED PÅ AUKTION D. 22/3  Det er fortsat muligt at booke...
28-02-2025
Vi har netop modtaget svar på 17 genomiske test med bestillingsfr...
28-02-2025
Områdemøde, besætningsbesøg og konsulent fra VKST Søndag d. 9 ...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk