Vejene til mindre klimabelastende kalve- og oksekød bliver undersøgt
Hvilke produktionsformer påvirker bøffernes klimaaftryk mest og mindst? Hvordan virker metanreducerende foderadditiver på slagtekalve og kødkvæg? Og kan vi rykke rundt på kalve- og oksekødsproduktionen i Danmark og samlet opnå en mindre klimabelastning?
SEGES Innovation holder luppen over kalve- og oksekødsproduktionen. Målet er at kortlægge det klimamæssige bidrag fra de forskellige produktionsformer inden for okse- og kalvekød, f.eks. intensiv slagtekalveproduktion og ekstensiv ammekoproduktion. Når de klimamæssige bidrag er kortlagt, planlægges det at lave scenarieberegninger, der skal vise, hvor meget vi på sigt kan sænke klimaaftrykket fra danskproduceret kalve- og oksekød, hvis vi laver mere af en produktionsform og mindre af en anden.
Læs hele den spændende artiklen HER
(Login: AgroID)

20-02-2025
Trepartsaftalen åbner nye muligheder for de mindre brug
Famili...
18-02-2025
Østdansk Kødkvæg
Årsmøde
Onsdag den 26. Februar 2025 Kl. 18...
18-02-2025
Landbrug & Fødevarer afholder sammen med Fødevarestyrelsen og...
17-02-2025
Nyt fra områderne nord
Der er område møde i Nord fredag den 28. ...
15-02-2025
Det ny nummer af Limousinenyt er på vej i din postkasse.
Se hv...
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk