Stor forskel på oksekødsprodukters klimabelastning

16-09-2020
En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre.

 

Forskningen har tidligere været udgivet i en rapport, der blev trukket tilbage.

I en videnskabelig artikel, som er udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), er klimabelastningen for forskellige typer oksekødsprodukter, som spises i Danmark, kvantificeret for hele kæden fra landbrug til forbruger. Disse data er brugt til at bestemme klimaaftryk og arealforbrug såvel som den ernæringsmæssige profil af typiske danske kostmønstre, samt betydningen af at udskifte oksekød med andre fødevarer i disse kostmønstre. ... læs videre HER i Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
20-04-2025
Ulvens status ændres i EU og baner vej for nye danske regler D...
17-04-2025
Dansk Limousine Forening afholder generalforsamling fredag d. 9. ...
16-04-2025
Kreaturnoteringerne får endnu et løft, og Danish Crown Beef medde...
14-04-2025
Det ville gavne biodiversiteten, men det er forbudt: Mærkelige re...
12-04-2025
Se hvad der venter i det kommende nummer af Limousinenyt HER ...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk