Stor forskel på oksekødsprodukters klimabelastning

16-09-2020
En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre.

 

Forskningen har tidligere været udgivet i en rapport, der blev trukket tilbage.

I en videnskabelig artikel, som er udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), er klimabelastningen for forskellige typer oksekødsprodukter, som spises i Danmark, kvantificeret for hele kæden fra landbrug til forbruger. Disse data er brugt til at bestemme klimaaftryk og arealforbrug såvel som den ernæringsmæssige profil af typiske danske kostmønstre, samt betydningen af at udskifte oksekød med andre fødevarer i disse kostmønstre. ... læs videre HER i Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
21-11-2024
Se her det spændende katalog for kødkvægsskuet KATALOG  ...
20-11-2024
De programmet for Kødkvægsskuet på Agromek HER ...
20-11-2024
Søhøjlandets Regnskabskontor i Silkeborg har valgt at ændre navn ...
18-11-2024
Dommer til Agromek  Til bedømmelsen af Limousinerne, får de da...
17-11-2024
Vores nye importtyr Ponant MN RRE gør det godt Da vi beslutted...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk