Vejene til mindre klimabelastende kalve- og oksekød bliver undersøgt
Hvilke produktionsformer påvirker bøffernes klimaaftryk mest og mindst? Hvordan virker metanreducerende foderadditiver på slagtekalve og kødkvæg? Og kan vi rykke rundt på kalve- og oksekødsproduktionen i Danmark og samlet opnå en mindre klimabelastning?
SEGES Innovation holder luppen over kalve- og oksekødsproduktionen. Målet er at kortlægge det klimamæssige bidrag fra de forskellige produktionsformer inden for okse- og kalvekød, f.eks. intensiv slagtekalveproduktion og ekstensiv ammekoproduktion. Når de klimamæssige bidrag er kortlagt, planlægges det at lave scenarieberegninger, der skal vise, hvor meget vi på sigt kan sænke klimaaftrykket fra danskproduceret kalve- og oksekød, hvis vi laver mere af en produktionsform og mindre af en anden.
Læs hele den spændende artiklen HER
(Login: AgroID)
![](https://www.dansklimousine.dk/images/uk_flag.jpg)
17-02-2025
Nyt fra områderne nord
Der er område møde i Nord fredag den 28. ...
15-02-2025
Det ny nummer af Limousinenyt er på vej i din postkasse.
Se hv...
14-02-2025
Begejstringen vil ingen ende tage på markedet for oksekød, hvor D...
13-02-2025
Dansk Limousine Forening arrangerer i samarbejde med Mols rejser ...
12-02-2025
Der er nu bestilt sæd i Frankrig. Vi forventer at have sæden hj...
Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk